Με ρητορική ΧΑ: «Εισβολείς» οι πρόσφυγες όπως οι Πέρσες στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας! (βίντεο)

Σε μία άνευ προηγουμένη δήλωση, που παραπέμπει ευθέως στη ρητορική που χρησιμοποιούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής,  προέβη από το βήμα επετειακής εκδήλωσης για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως «εισβολείς» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντας αυτολεξεί: «Στους καιρούς μας, οι προκλήσεις, προφανώς, είναι διαφορετικές. Κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες» (!). Κι αυτό αφού προηγουμένως μας είχε πει βαρύγδουπα πως «η επέτειος, συνεπώς, που σε λίγο θα γιορτάζουμε δεν αφορά απλώς ένα ιστορικό γεγονός που ανήκει στην μακρά ελληνική παράδοση. Αλλά μία από τις πιο κρίσιμες καμπές στην πορεία της ανθρωπότητας».

Το σχετικό απόσπασμα στο 9’55”

Ο αρχηγός της ΝΔ προέβη σε έναν άκρως ανιστόρητο κι επικίνδυνο παραλληλισμό, αφού σύγκρινε τους Περσικούς πολέμους με το προσφυγικό φαινόμενο. Κι όλα αυτά, πάντα με προφίλ «κεντρώο»… Αναμένουμε με αγωνία τι θα πει για τη Μάχη των Θερμοπυλών που εντάσσεται στον ίδιο επετειακό κύκλο…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί